BerichtGeplaatst: 02-03-2012 09:39:14    Onderwerp: Reageren met citaat

BerichtGeplaatst: 08-03-2012 14:08:45    Onderwerp: Reageren met citaat

Matchverslag: Retouchken – 6 maart 2012

VC Outlaws – Retouchken: 4-0 (25-16; 25-12; 25-17; 25-14)
Punten: 5-2

VCO: Passeurs Johan, Marc & Sammy. Middenaanvallers Joris & Samuel. Hoekaanvallers Celien, Alexander & Christophe.

Set 1 begon met Johan en Alexander op de bank. Even dachten we dat Bert V vervroegd terug gekeerd was uit China, want als er Chinese vrouwen aan de overzijde van het net verschijnen kan Bert niet veraf zijn. Maar spijtig genoeg bleef het bij de Chinese vrouwen en zonder Bert. We speelden tegen een retouchken dat met 4 op het plein stond. Het werd een saaie set en later ook match. We kwamen snel 15-7 voor. Tijd voor “De Snor” aan de overkant om time out te vragen. Het bracht ons een beetje uit concentratie en Retouchken begon zelfs wat punten te maken en kwam tot op 17-12. Dit concentratieverlies werd duidelijk toen passeur Marc(toen al met het uit te proberen systeem in set 3 en 4 bezig) een mooie pas gaf aan de hoekaanvaller op positie 2. Daar stond natuurlijk niemand want we spelen met aanvallers op positie 3 en 4. “AIAIA What a mistake to make”. We hervonden de concentratie en maakte de set uit met 25-17 winst.

Doordat we in set 2 begonnen zonder Celien en Retouchken 2 vrouwen had staan, begonnen we met een 0-2 achterstand. Retouchken bouwde deze nog uit tot een 3-6. Maar dan kwam Johan aan de opslag en hij bracht ons met een mooi reeksje naar een 7-6 voorsprong. Deze voorsprong bouwde we stelselmatig uit tot de volgende time out van Retouchken op 18-11. Het hielp niks, want VCO kwam onder stoom en bracht de eindstand van set 2 op 25-12.

Dan is de moeilijkheid er om de concentratie te behouden en ons niet in slaap te laten wiegen. T1 Marc begon daarom met een ander soort opstelling in set 3 en 4. Ook omdat op die manier de hoekaanvallers meer speelgelegenheid kregen. De passeurs gingen passes geven vanop positie 3(het midden vooraan), zodat we geen middenaanval konden doen, maar wel 2 hoekaanvallers hadden(op 2 en 4). Dit wil zeggen dat gerenomeerde middenaanvallers zoals Joris en Samuel op die manier zichzelf eens konden testen op den hoek.Het vergde wat inspanning en tijd, maar we kwamen toch op een 11-7 voorsprong en eens het systeem draaide werd alweer een time out nodig geacht aan de andere kant van het net bij een 15-7 stand. We maakte een aantal goede reddingen, stonden mooi aan te vallen en we wonnen met 25-17. Hoekaanvallers deden het alle vier goed.

Ook set 4 begon mooi. “Tiger Woman” Celien maakte een 1-2 achterstand met een mooie opslagreeks direct goed en bracht ons naar een 6-2 voorsprong. Wat een vrouw !
Verder deden Alexander, Christophe, Samuel en Celien aanvallend wat ze moesten doen met de passes van Johan en Sammy.
Geen time out voor Retouchken deze set, maar snel de kleedkamer in na een 25-14 eindstand.

We wonnen de match zonder echt door te moeten spelen tegen een zwakke tegenstander, die het volgens mij zeer moeilijk gaan hebben om volgend seizoen nog een ploeg bijeen te krijgen.
Omdat we snel klaar waren speelden de VCO’ers nog een onderling matchke waarin meer zweet geproduceerd werd dan tijdens heel de match samen.

Matchverslag: Wase Wind – 13 maart 2012
VC Outlaws – Wase Wind: 3-1 (25-13; 22-25; 25-14; 25-19)
Punten: 4-2

VCO: Passeurs Johan, Lindsay, Marc & Sammy. Aanvallers: Alexander, Bert V, Samuel, Celien en Joris.

We heetten Lindsay opnieuw welkom na een langere periode van afwezigheid. Om het goed te maken had ze als tegenprestatie een hele schare supporters meegenomen, die samen met het gevolg van Alexander voor een leuke sfeer zorgden. Toch wel indrukwekkend als een keel of 10 tegelijkertijd opengaan en u aanmoedigen.

In set 1 begon Lindsay op de bank omdat we met een ander tactisch concept speelden snids ze uitviel. We speelden nu zoals we de laatste 2 sets van vorige match gespeeld hadden. Dit wordt niet ons vast tactisch plan, maar het geeft ons wat meer kans op variatie, en wat meer ademruimte naargelang de aanwezige spelers.
Marc begon met Sammy op de pas en Alexander, Samuel, Celien en Bert V. Bert V die zijn eerste match speelde sinds zijn terugkeer uit China. Net zoals de vorige keren bleek de Oosterse lucht hem deugd gedaan te hebben en speelde hij een van zijn betere matchen.

De set zelf; VCO kwam 6-4 voor, Wase Wind kwam tot op gelijke hoogte bij een 8-8. VCO schakelde een verzetje hoger en kwam 15-11 voor. Marc begon aan een opslagreeksje en sloeg 2 aces en zorgde in totaal voor een opslagreeks van 6 punten. Daarna verloren we een punt en maakte Alexander het af met nog een reeksje van 4 opslagen. Het werd bij een 25-13 setstand hergroeperen bij de Windmannen.

Set 2 werd aangevangen met een nieuw passeursduo: Marc en Sammy werden vervangen door Johan en Lindsay en Joris kwam Bert V vervangen. Het was een set waarin de 2 ploegen een serieuze dip kenden en waarbij het verschil tussen de 2 ploegen opeens kleiner leek dan eerst gedacht. Het bleef gelijk tot 5-5, maar toen snelde de tegenstanders gestuwd door de wind weg naar een 5 puntenkloof tot de wind gestuit werd op 5-10. Onze beurt om te vliegen dachten onze helden. Ze vlogen erop en erover naar een 13-11 voorsprong. Het bleef daarna gelijk opgaan tot 22-22. Spijtig genoeg konden wij onze kalmte niet bewaren en verloren we met 22-25 de set.

Dan tijd om wraak te nemen en te laten zien dat de eerste set geen toeval was. De passeurs bleven staan en Bert V kwam Celien vervangen. Het ging gelijk op tot 12-12. Dan begon Bert V met een opslagreeksje tot 20-12. Indrukwekkend. Uiteindelijk haalden we het met 25-14.

In set 4 begonnen de passeurs Marc en Sammy terug en kwam Alexander van het veld voor Celien. We domineerden heel de set en bij een 24-17 stand gunde Marc publiekslieveling Lindsay nog een punt speeltijd. Dit werd met luid applaus door onze supportersmeute onthaald. Het werd uiteindelijk een setwinst van 25-19.

We wonnen, we amuseerden ons.
Goede recepties, zorgen voor goede passen en goede passes zorgen voor goede aanvallen. Zo simpel kan volleybal zijn.

Dikke merci aan alle supporters en hopelijk tot de volgende keer.