Woonplaats: melsele

BerichtGeplaatst: 20-01-2012 18:33:50    Onderwerp: Reageren met citaat

Wase Wind – VC Outlaws: 3-1 (25-23; 25-23; 14-25; 25-19)
Punten: 4-3

VCO: Passeurs Marc & Sammy. Middenaanvallers Joris, Samuel & Bert V. Hoekaanvallers Alexander & Christophe. Libero Bert B kwam er in elke set voor de passeurs in.

VCO startte de tweede helft van het seizoen zonder Tim(zonder auto), zonder Johan(werk) en zonder Lindsay(ziek). De al langer afwezigen Ramesh en Bart waren er ook dit keer niet bij.

VCO begon 0-2 achterstand(2 vrouwen aan de overkant), maar stond precies half murw geslagen door de lange winterstop nog te slapen en zag de Windploeg uitlopen tot 2-8. Toen schoot iedereen ineens wakker en zetten we de achterstand om in een 18-16 voorsprong voor VCO. Daarna bleef het gelijk op gaan 18 gelijk, 19 gelijk, 20 gelijk, 21 gelijk, 22 gelijk, 23 gelijk en dan missen we op de momenten dat het moet de mentale steun van onze mental coach en laten we ons simpelweg wegdrummen met een 25-23 voor Wase Wind als gevolg.

Set 2 was zeer vergelijkbaar, al kwamen we deze keer vroeger terug en werd het bij 5-5 al een gelijke stand. Tot 2 punten verder de wind weer in de zeilen blies voor die van het Waasland en ze 7-9 uitliepen. Deze 2 punten kloof bleef tot op het einde staan en VCO verloor ook deze set met 25-23.

De derde set, de set die we in heel veel matchen verliezen, delen we ineens rake klappen uit. Marc koos tactisch om Samuel door te schuiven naar de hoekaanval en met Bert V en Joris op mid te spelen en Alexander even te laten rusten. VCO knokte zich direct in de match en boog de 0-2 achterstand direct om in een 5-3 voorsprong. Maar dan sloegen we in paniek, oei we staan voor, wat doen we hier nu mee? De Windmannen kwamen snoeihard terug en zette ons op een 10-9 achterstand. Opeens begon de VCO motor toch terug aan te slaan en lukte alles. We wonnen met 25-14.

In de slotset stonden we snel 2-6 achter en lieten we ons geleidelijk naar de slachtbank leiden. We maakte op geen enkel ogenblik de indruk nog maar iets te kunnen terug doen. 6-10, 13-19, 15-20 en ten slotte 19-25 was het verdict.

Ik vond ons de derde set zeer goed volleybal spelen, maar de eerste 2 waren erbarmelijk, de scores verbloemen eigenlijk nog veel. In de slotset was de veer gebroken bij de vroege 4 puntenkloof die Wase Wind sloeg en hadden wij de moraal en de fysiek niet meer om terug te slaan.

Nog een kleine opmerking die de kapitein van Wase Wind maakte na de match: Jullie zijn veruit de beste technische ploeg in de derde, maar ook uit de 2de reeks. Maar het is te veel de ene set alles en de andere set niks. Niet altijd als ploeg, maar ook individueel. Die nr.6 bijvoorbeeld speelt in set 3 heel ons ploeg op een hoopje, maar raakt de volgende set geen bal goed.
Ik heb beleefd geantwoord: Dat is inderdaad een probleem dat we niet elke set hetzelfde niveau halen, maar we zijn Outlaws en dat maakt ons speciaal!

Schoon verslag
Heb zojuist Bart over de vloer gekregen: hij had een cadeautje mee voor onze kleine spruit en... zijn truitje van VCO Confused
Heupperikelen (en een bijkomende nieuwe functie bij JTV Brigand) hebben hem doen besluiten niet meer terug te keren en ons duidelijkheid te bezorgen.
Marc

BerichtGeplaatst: 25-01-2012 11:04:38    Onderwerp: Reageren met citaat

Giardinio – VC Outlaws: 0-4 (18-25; 15-25; 23-25; 19-24(20-25))
Punten: 3-5

VCO: Passeurs Marc, Johan & Sammy. Middenaanvallers Joris, Samuel & Bert V. Hoekaanvallers Alexander & Tim. Libero Bert B kwam er in de eerste set in voor de midaanval en de andere sets voor de passeurs in.

VCO begon aan de match met een ploeg van negen, met hierbij de herrezen Tim en Johan. Zonder de gestopte Bart en afwezigen Lindsay(ziek), Ramesh en Christophe(vermoeid).

VCO begon goed aan de match en maakte de 0-1 achterstand snel goed, maar speelde zeer nonchalant en nam het allemaal veel te makkelijk op. Ook ikzelf had precies de indruk dat ik het me wel kon permiteren om wat fouten te maken, want dat het wel in orde ging komen. Maar Giardinio kwam bij momenten terug in de match en dat hadden we niet mogen laten gebeuren. Net op de moment dat we terug aan het uitlopen waren nam de tegenstand de eerste van hun vele time-outs op 20-14 voor ons. Het hielp niet veel want VCO won de set met 25-18.

Voor het begin van set 2 haalde Joris uit naar de ploeg en wees er ons op dat we geconcentreerder moesten spelen dan in de eerste set. Sammy kwam Marc vervangen en vervolledigde het passeursduo met Johan, die trouwens een geslaagde comeback maakte.
VCO kwam vrij snel op voorsprong in de match en kwam 6-4 voor. We liepen verder uit, tot op 9-6 het noodlot toesloeg en de tegenstander met de bal de antenne van het net sloeg en deze richting Johan torpedeerde. Deze ging neer en bleef liggen. Gelukkig kon hij verder spelen.
Een punt verder kreeg Samuel(die Joris komen vervangen was) een oproep van zijn werk en moest hij gewisseld worden door Joris.
Dit bleek in een homogene ploeg als de onze geen verzwakking en we liepen uit tot 12-8, het sein voor een time out voor de tegenstand. Zonder succes, want op 21-12 volgde nog een.
We lieten er ons niet door doen en wonnen met 25-15.

In set drie kwam Marc Johan vervangen en ging hij aan de zijde van Sammy de passen rond strooien. Sammy die het uitstekend deed toen.
Het is zoals dikwijls een lastige set voor ons, die verduivelde derde.
Het begon slecht en op een 5-10 achterstand nam VCO hun eerste Time Out. Het hielp niet veel. De vijfpuntenkloof bleef.
Moedeloos en ten einde raad moest Marc ingrijpen. Sammy werd opgeofferd voor Johan. Take one for the team noemen ze dat zeker?
Of het er veel mee te maken heeft weet ik niet, maar we kwamen terug en bij een 19-21 achterstand hadden we de kloof tot 2 punten herleid en nam Giardinio een Time-Out. Het sein voor VCO om bloed te ruiken. Ze hadden schrik, voelde ons terugkeren.
We kwamen ook terug en toen we de bordjes op punt 22 gelijk hingen waren ook zij wanhopig en namen hun laatste time-out.
Ook deze bracht niet veel zoden aan de dijk, VCO won na een ongelooflijke terugkeer met 25-23. Weerbaarheid, vechtslust, maar het had eigenlijk niet nodig mogen zijn.

Net voor de laatste set was Samuel nogmaals gebelt door het werk en is hij vertrokken. Alexander nam zijn plaats in. VCO kwam slecht uit de startblokken en kwam snel 2-6 achter. We vochten terug tot op 1 punt 5-6. Tijd voor een steeds meer gefrustreerd rakende tegenstander om alweer een time out te nemen. Het hielp wederom niet want bij 17-13 voorsprong voor VCO moesten ze alweer het spel stil leggen voor een Time Out.
De match duurde lang en op 24-19 voor VCO werd de match afgefloten. Dit word dan omgezet in een 25-20 winst voor VCO.

Het onsportief gedrag van de kapitein van Giardinio(geen hand willen geven aan bepaalde speler), toonde hoe gefrustreerd hij was.
We Win!!!
MC Johan
Site Admin

BerichtGeplaatst: 25-01-2012 13:39:14    Onderwerp: Reageren met citaat

ik sta ervan versteld dat die mannen toch drie punten behaald hebben Shocked
Joris moet nu niet neuten hé: we hebben ons toch geamuseerd. Uiteindelijk is toch dat wat hij wil Laughing

BerichtGeplaatst: 01-02-2012 11:28:08    Onderwerp: Reageren met citaat

VC Outlaws – Jokri: 1-3 (25-24; 12-25; 10-25; 21-25)
Punten: 2-4

VCO: Passeurs Johan & Sammy. Middenaanvallers Joris, Samuel & Bert V. Hoekaanvallers Alexander, Christophe & Tim. Libero Bert B kwam er in alle sets in voor de passeurs.

VCO begon aan de match met een ploeg van negen, zonder de afwezigen Lindsay(ziek) en Ramesh(verdwenen).
Marc fungeerde vandaag als T1 en liet door enkele lichte blessures de kans aan de andere passeurs om aan speelminuten te raken.

Set 1 ging gelijk op tot 14-14. Toen sloeg Jokri een kloofje en kwamen ze 17-21 voor. Het sein voor de coach om een Time-out te vragen. VCO vocht zich terug en dit zorgde voor paniek bij Jokri, die bij een 23-24 voorsprong toch nog een time-out vroegen. Het baate niet, VCO ging erop en erover en won de set met 25-24.
Wat op viel in deze set waren vooral de goede recepties. Met name vooral bij Samuel. Verder een uitstekend dubbel blok: Samuel en Christophe, en Tim en Joris vormden uitstekende blokkersduos.
Verder viel ook de strenge, maar correcte leiding van de scheidsrechter op. Is arbiter Danny op winterstage in Rusland geweest?

Set 2 startte slecht: we kwamen 0-6 achter en zelfs na de time-out werd het niet beter en liep Jokri, zonder echt te moeten volleyballen, tot 1-9 uit. Voornamelijk door slechte receptie(door iedereen) werd het zeer snel 12-25.

In set drie denk je dat het niet meer slechter kan dan die slechte 2de set, maar in set 3 werd het helemaal DRAMATISCH en met een 1-14 achterstand op het scorebord vond de T1 het nodig een dubbele wissel door te voeren. Dit zorgde voor een beetje beterschap, waardoor de schande niet nog groter werd. 10-25.

In set 4 bleven we aanklampen tot 18-20, maar T1 wilde de set winnen en haalde daarom de blokkend sterkere Samuel van de bank en zette hem op de pas voor Sammy. Spijtig genoeg hielp deze wissel niet zo veel en verloren we ook deze set met 21-25.

Collectieve off-day, vooral receptioneel dan.
We zullen alles wel doorspoelen op de spaghettiavond vrijdag.

Marc Boënne
We Win!!!
Marc

BerichtGeplaatst: 14-02-2012 11:39:29    Onderwerp: Reageren met citaat

VC Outlaws – WiWiVol: 4-0 (25-16; 25-18; 25-22; 25-1Cool
Punten: 5-2
VCO: Passeurs Johan, Marc & Sammy. Middenaanvallers Joris, Samuel & Bert V. Hoekaanvallers Bert B & Tim.

Lang geleden dat VCO nog eens met minder dan 9 man het parket betrad. Maar deze 8 moesten de klus wel kunnen klaren tegen WiWiVol.

Nadat we al enige tijd op de arbiter aan het wachten waren besloot de voorzitter/coach om bij arbiter Stanny te gaan horen of we een arbiter kregen vandaag. Hij hielp ons goed uit de nood en zorgde er voor dat arbiter Eddy nog kwam opdagen, weliswaar een dik half uur te laat. We besloten om set 1 al te spelen zonder arbiter.

Set 1 ging op een gesapig tempo van start en verliep zonder arbiter op een zeer eerlijke manier. We lieten direct onze intenties zien en liepen geleidelijk aan uit. 7-4, 12-6, 19-13.

Toen kwam den arbiter toe. Dit kon onze veldploeg(op die moment Tim, Joris, Marc, Johan, Bert V en Bert B) niet uit hun lood slaan en ze maakte de set af met 25-16. We speelde geen geweldig volleybal, maar speelde beheerst volleybal en dit was voldoende tegen dit WiWiVol.

Set 2 verliep zowat hetzelfde, 2-6, 5-9 en uiteindelijk op 7-12 een Time Out voor WiWiVol. Deze set werd wel overschaduwd door een op die moment al veel foutjes fluitende arbiter.(Wakker gebeld?) We lieten ons niet van de wijs brengen door arbiter en/of door de Time Out en we gingen verder op ons elan. De verse krachten(Sammy en Samuel) in de 2de set lieten van zich spreken en speelde mooi volleybal. Het werd uiteindelijk nog 25-18.

Dan set 3, onze gehate set. We begonnen goed en stonden snel 7-4 voor. Marc en Joris zagen vanop de bank dat alles goed verliep. Maar dan kwam er een klik bij de mannen en vrouwen van WiWiVol en kwamen we 9-10 achter, het sein voor een Time Out voor VCO. Joris en Marc maakte zich dan een beetje kwaad en dit schoot bij enkele VCO-spelers in het verkeerde keelgat. Maar het werkte wel. VCO kwam terug op voorsprong en bij 19-17 besloot Bert B zelf dat het tijd werd om hem te wisselen voor Joris. Joris kreeg zijn kans op den hoekaanval.
Hij deed dit goed, tot een foute beslissing van onze arbiter. Die bij een duel aan het net zei dat Joris onder het net zat en op een vrouwelijke tegenspeelster haar voeten terecht kwam. Joris, overtuigd van zijn onschuld zei dit tegen den arbiter. Deze wimpelde dit af. Als T1 Marc toen(in functie van de verdediging van zijn speler en omdat het nu eenmaal zo was) tegen Joris zei dat hij absoluut niet onder het net zat en dat de tegenstander met haar been naar voor aan kwam gesprongen had hij de boter bij den arbiter al gefret. Marc was op die moment al geen beste vriendjes meer bij den arbiter nadat hij in de vorige set commentaar had gegeven op den arbiter toen die een toestfout van hem floot.
De match ging verder en VCO won de set met 25-22.

In set 4 zagen we onze kans om de 5 punten mee te pakken schoon. Het enige probleem was den tijdsdruk. We hadden nog een kwartier om een set uit te spelen. We vochten er voor en bij sommigen waren de zenuwen iets te gespannen. Bij een 16-13 voorsprong vroeg de tegenstander nog een Time Out. Het hielp niet, VCO bouwde hun voorsprong uit. Tot op een gegeven moment den arbiter het nodig vond om weer een foute beslissing te nemen en ik het nodig vond om commentaar te geven en daarna nog een cynisch applausje. Dit vond de arbiter er teveel aan en hij gaf me een gele kaart. De eerste gele kaart van de ploeg. Een op die moment nog zwaarder gefrustreerde Marc wilde wisselen, maar het waren de laatste 5 minuten, dus dit ging niet meer. We wonnen de set nog met 25-18.

5 punten gepakt, de tegenstander kwam 1 puntje tekort om 3 punten te pakken.
Ik wil me verontschuldigen dat ik me liet vangen aan fouten van den arbiter.
Ik zou de mensenkennis moeten hebben om te weten dat een arbiter die te laat komt, sowieso al wat tegen zijn goesting komt en gevoeliger is aan kritiek dan andere arbiters.

Ik zou als kapitein, coach, speler en voorzitter ook de zelfbeheersing moeten hebben om mijn frustraties te kanaliseren en niet te uiten richting arbiter.

Marc schreef:

Set 2 verliep zowat hetzelfde, 2-6, 5-9 en uiteindelijk op 7-12 een Time Out voor WiWiVol. Het werd uiteindelijk nog 25-18.

Kan me niet voor de geest halen dat we achter hebben gestaan in set twee. Ook al niet zoals jij het voorstelt.
Shocked En waarom vraagt een ploeg TO bij een voorsprong?

BerichtGeplaatst: 15-02-2012 13:16:15    Onderwerp: Reageren met citaat

VC Outlaws – Bavo: 4-0 (25-20; 25-21; 25-17; 25-24)
Punten: 5-3
VCO: Passeurs Johan, Marc & Sammy. Middenaanvallers Joris, Samuel & Bert V. Hoekaanvallers Celien, Christophe en Alexander.

In set 1 begon coach Marc met de ploeg die het tornooi van de Witte Merel gespeeld hadden in het voorbije weekend. Niet om de anderen te straffen, maar omdat deze ploeg heel het tornooi samen gespeeld had en dus ingespeeld was op elkaar. Met de boodschap dat hij hetzelfde enthousiasme en dezelfde vechtlust en inzet wilde zien, werden de 6 het parket opgestuurd. Bij de 6, een nieuwe aanwinst; Celien speelde haar eerste wedstrijd voor ons op den hoekaanval. Met Christophe, Joris en Johan op de bank hadden we dus ook een zeer stevige bank.
VCO begon goed aan de match en kwam al snel 10-6 voor. Het was eigenlijk mooi om zien dat heel veel ballen receptioneel werden gepakt, mooi op het hoofd van de passeurs kwamen en dat deze door Celien, Alexander, Samuel en een uitstekend spelende Bert V werden afgemaakt. VCO hield heel de set een 4 puntenkloof en won uiteindelijk nog met 5 punten verschil. 25-20.

Set 2 werd aangevat met Christophe, Joris en Johan. Zij vervingen Celien, Bert V en Marc. Bavo dat vanwege 2 vrouwen met 2-0 voorsprong begon zag hun voorsprong als snel slinken en bij 4-4 stonden de bordjes snel gelijk.
Maar VCO vond dit niet genoeg en ging ineens door totdat VCO 9-4 voorstond, mede door een sterke opslagreeks van Christophe. Maar Bavo speelde beter dan in de eerste set en maakte het nog spannend en kwam terug tot op 2 punten bij 16-14. Maar toen vonden de blauwhemden het genoeg en diepte de voorsprong uit tot 19-14 waarop een Time Out van Bavo volgde. Tevergeefs, want VCO won de set met 25-21. Dit voornamelijk doordat er heel veel ballen gepakt werden, heel veel uitstekende recepties, Samuel die heel veel ballen mooi plaatste en Johan die eindelijk zijn draai begint te vinden in de combinatie met Joris.

Set 3 schrikte ons niet af, we gingen met vol enthousiasme van start met deze set en we zetten Bavo voor ze het beseften op een 5-11 achterstand. We diepte vervolgens onze voorsprong uit tot 8-15 en op 13-20 volgde een Time Out van Bavo. Maar VCO liet zich niet intimideren en wonnen de set overtuigend met 25-17, mede door uitstekende recepties, mooie passen van Marc en Johan en aanvallend sterke prestaties van Celien, Christophe, Bert V en Joris.

In set 4 waren we vastberaden de 5 punten mee naar huis te nemen. Maar het verliep niet zo eenvoudig. We maakte het onszelf heel moeilijk door te veel foutjes te maken. Het was een zeer moeilijke set, zeer spannend.
Op 5 minuten voor het einde stonden we nog 2 punten achter, dit bleef zo tot de voorlaatste minuut toen we 24-22 achterstonden. Maar we knokten terug en dwingde zelf een setbal af. 24-24.
De spanning was te snijden, Joris aan de opslag en Bert V verhoogde vanop de bank de druk door "Bierbal, Bierbal" te roepen.
Maar Joris bleef kalm en Christophe maakte het af. We wonnen de set en de match op onze mentale kracht.

5 punten gepakt.
Mooie entré voor Celien in de ploeg.
Receptioneel veel mooie dingen gezien vandaag.
Dankzij de bereidheid van den arbiter, die een minuut of 2 liet overspelen toch de volle buit gepakt.
We Win!!!
MC Johan
Site Admin

BerichtGeplaatst: 16-02-2012 11:30:07    Onderwerp: Reageren met citaat

Mooie Celien in de ploeg.
veel mooie dingen gezien vandaag. Razz
Dankzij de bereidheid van den arbiter, die een minuut of 2 liet overspelen toch gepakt.

BerichtGeplaatst: 01-03-2012 12:41:45    Onderwerp: Reageren met citaat

VC Outlaws – Skorrymorry: 0-4 (19-25; 23-25; 24-25; 22-25)
Punten: 3-5

VCO: Passeurs Johan, Marc & Sammy. Middenaanvallers Joris & Samuel. Hoekaanvallers Celien & Christophe.

Set 1 verliep aanvankelijk goed, we speelden niet zo slecht. We kwamen ook vrij snel 8-4 voor. Maar toen begonnen we wat te sukkelen, de kopjes gingen naar beneden en bij een 15-18 achterstand volgde onze eerste Time Out. Helaas hielp deze ons geen meter verder en verloren we de set met 19-25.

Set 2 werd begonnen met nieuwe moed. Het bleef heel de set gelijk opgaan: 3-3, 12-12, 16-16, 18-18, 23-23. Maar op het laatste kwamen we te kort en verloren met 23-25.

Set 3 was een verlengstuk van de vorige 2: De recepties kwamen rampzalig, de passen konden niet goed gegeven worden en den aanval draaide niet. Een mentaal vermoeide Joris kwam telkens iets te laat met aanvallen en recepties, Christophe sloeg veel buiten, Marc en Sammy’s passes kwamen niet zoals het hoorde. De enige die hun niveau haalde waren Samuel en Celien. Er was wel meer vechtlust, wat resulteerde in een 24-25 verlies.

Ook set 4 bracht niet veel beterschap. Johan die Marc kwam vervangen, bracht ook niet de nodige verbetering. Tot overmaat van ramp zat Joris er echt helemaal doorheen en stond half grogy op het veld. Marc moest noodgedwongen zichzelf op het veld zetten bij een 9-15 achterstand. Er stonden dus 3 passeurs tussen de lijnen. We begonnen aan een remonte, deels geholpen door de scheidsrechter, deels geholpen door de fouten van de tegenstander, maar we kwamen terug tot op 1 punt en op 21-22 nam het Skorrymorry een time out. Zij kregen hun troepen terug op 1 lijn en wonnen de set met 22-25.